Звернення ДДАІ

11 березня 2014
Звернення начальника ДДАІ Анатолія Сіренка щодо впорядкування організації дорожнього руху в столиці.

Шановні учасники дорожнього руху!

Наразі в столиці залишається досить проблемною ситуація з належною організацією дорожнього руху взагалі, та, паркуванням транспортних засобів, зокрема. Постійні порушення правил зупинки та стоянки як на паркувальних майданчиках, так і за їх межами, хаотичне розташування авто прямо на дорозі звужує проїзну частину, що в свою чергу, призводить до утворення заторових явищ.
Швидких та дієвих заходів для вирішення цієї проблеми потребує перш за все центральна частина міста. На вулицях Голосіївського, Подільського, Шевченківського, Печерського районів столиці окремі водії паркують свої автомобілі з порушенням вимог правил зупинки та стоянки чим створюють значні перешкоди для нормального руху вулицями та дорогами як іншим водіям, так і пішоходам. Нерідко це призводить до виникнення аварійних ситуацій, ускладнення руху, в тому числі й для громадського транспорту.
Необхідно виключити випадки паркування під кутом до краю проїзної частини, в два ряди тощо. Забезпечити розміщення транспортних засобів виключно вздовж бордюрного каменю або відповідно до визначеного способу паркування.
Слід зазначити, що кожен водій повинен усвідомлювати — безпечне й комфортне пересування дорогами залежить від кожного з нас. Окрім того, хотів би звернутися до органів місцевої влади, власників офісів, магазинів, розважальних закладів, що розташовані в центральній частині столиці: від того, як ваші працівники та відвідувачі дотримуються правил паркування багато в чому залежить безпека учасників дорожнього руху та нормальне пересування транспортних засобів дорогами міста.
Наразі Державтоінспекцією разом з Київською міською державною адміністрацією розпочата робота щодо ревізії майданчиків для паркування, саме з метою розміщення на них транспортних засобів виключно вздовж бордюрного каменю або, у тих місцях, де дозволяє їх ширина, на тротуарах, з використанням гумових пандусів та обмежувальних стовпчиків.
Звертаюся до водіїв з проханням пам’ятати: ігнорування вимог Правил дорожнього руху несе загрозу для життя й здоров’я не тільки самих порушників, але й оточуючих людей. Тож закликаю водіїв паркувати свої транспортні засоби з дотриманням вимог правил зупинки та стоянки, розташовувати свої авто на паркувальних майданчиках так, як того вимагають дорожні знаки та розмітка.
Крім того, прошу громадян, які приїздять на особистому транспорті в Київ на роботу з приміської зони по можливості залишати автомобілі на паркінгах біля кінцевих станцій метро та користуватися громадським транспортом.
Навести елементарний порядок на вулицях столиці, упорядкувати дорожній рух та створити комфортні умови для всіх його учасників можливо лише спільними зусиллями.
Дякую за порозуміння!
Начальник ДДАІ МВС України
Анатолій Сіренко

Теги: