Акція «ПОМІТНИЙ ШКОЛЯР»

ТОВ «Скіф ЛТД» — запрошує  всіх бажаючих взяти участь в соціальному проекті-акції «ПОМІТНИЙ ШКОЛЯР», якою передбачено проведення заходів з популяризації використання світлоповертаючих елементів, їх розповсюдження, а також проведення відповідної роз’яснювальної роботи.

Завдяки унікальним властивостям матеріалів, з яких виробляється флікер, його носіння дозволяє суттєвов 6 — 8 разів(!)  зменшити рівень травматизму та загибелі  пішеходів на дорогах.

Що  таке  Флікер

Флікер – це  спеціальний світлоповертаючий елемент, який яскраво світиться  в світлі  автомобільних  фар та служить  для підвищення  видимості  пішеходів, велосипедистів, дитячих  колясок  на дорогах  в сутінках, темний час доби.

 Види   Флікерів                                                                                                                         

Вони виготовлені у вигляді брелків, підвісок, наклейок, самофіксуючих браслетівякі легко можна розмістити на одежі, рюкзаці, сумці, руці, а також на дитячій колясці, велосипеді або роликах.

 Параметри   видимості

Під час руху автомобіля з увімкненимм ближнім світлом фар водій може помітити пішохода на відстані  25-30 метрів,  яле якщо пішохід має на собі світлоповертаючі елементи, то відстань його видимості на дорозі збільшується до 130-150 метріва з дальнім світлом фар – від 300 до 400 метрів!

 

За містомпри швидкості руху автомобіля — 90 км/чводій бачить попавшого в поле його зору пішохода, оснащенного світлоповертачем – протягом 16 секунд; в городепри швидкості 60 км/ч,  пішохода видно водієм — 24 секунди.

Цей запас часу та відстані, при виявленні пішохода на дорозі, дозволяє водію завчасно вибрати необхідну швидкість руху автомобіля та, таким чином, уникнути можливого наїзду на пішохода.

      Принцип   дії

Флікер працює за принципом дорожніх знаків. Він відображає світло автомобільних фар і допомагає водію в умовах сутінків чи темноти помітити пішохода на великій відстані від рухаючогося автомобіля.

Перевірити роботу виробу можна за допомогою ліхтарика перебуваючи в темному місці. Промінь світла направити в бік Флікера. Тримати ліхтарик слід 1-2 см нижче рівня очей на відстані не менше –3м.                                                                                                                                                            

                   Зарубіжний  досвід  використання  світлоповертачів                         

В прогресивних країнах — здатність світлоповертачів зберігати дорослі та дитячі життя використовують вже понад 30 років. Та мають позитивний досвід, підтверджений статистикою.

Так, доведено:  застосування світлоповертачів знижує ризик наїзду автомобіля  на пішохода в темний час доби на  85%,  що дозволяє зменшити кількість травмованих та загиблих людей на дорозі більше, ніж в 6,5 раз.

В Фінляндії, наприклад, кампанія по популяризации відбивачів  розгорнулась декілька десятирічь назад, и вже до початку 70-х  років ними користувались половина жителів сільських районів.   З 1982 року їх зобов’язали  застосовувати за містом, а з 2003-го – і в населених пунктах.

За невиконання цього правила передбачався чималий штраф, що при постійній роз’яснювальній роботі мало досить позитивний ефект.

За останні декілька років в Фінляндії ні один (!) нічний пішохід з світловідбивачами не загинув на дорозі. Тому, в багатьох країнах (Фінляндії, Данії, Швеції, Естонії, Білорусії) на законодавчому рівні закріплено обов’язкове  носіння світлоповертачів пішоходами в темний час доби.

Як  правильно  носити  Флікер?  

Рекомендується позначати себе світлоповертаючими елементами так, щоб їх добре було видно  водіям автомобілів, що наближаються з лівого та правого боку (спереду чи позаду).

Чим більше цих елементів на одежі та речах ідучої в сутінках людини, тим помітніший він для водія і тим меньша ймовірність нещасного випадку!                                                                                                  

  • На дитячі коляски, скейтборди чи  велосипеди, можна прикріпити наклейки  у вигляді свіітлоповертаючих смужок.

 

Світлоповертачі особливо необхідні для безпеки школярів при переході проїжджої частини міських вулиць в темний час доби, а також в населених пунктах, розташованих поблизу автомобільних трас з інтенсивним дорожнім рухом.

Флікер – яскрава  реклама Вашої компанії   

Флікер, одночасно являється не тільки ефективним засобом безпеки на дорозі, але також і неординарним, новим видом рекламоносія.  На ньому органічно можуть розміститися як яскравий привабливий малюнок, так і логотип любої компанії, бажаючої внести свій внесок в справу підвищення рівня безпеки людей на дорогах!

ПДР  про  світлоповертаючі елементи.

В Правилах дорожнього руху  (Постанова  Кабміну  від 11.02.13г.), існує вимога до пішоходів виділити себе в темний час доби:                                                                      «по можливості мати на верхньому одязі світлоповертаючі елементи,  для  своєчасного їх виявлення іншими учасниками дорожнього руху» (п. 4.4 ПДР).

 Про необхідність носіння Флікерів 

Сьогодня аварійність та число жертв на дорогах країни досягло загрозливих маштабів.   Україна займає одне з «перших» місць в Європі за смертністю пішоходів.                                                                                                                

За оцінками Світового Банку та ВООЗ, Україна посідає перше місце (!) серед країн Європейського регіону за рівнем загибелі пішоходів у ДТП, що негативно впливає на якість життя наших громадян та міжнародний імідж самої країни.

Статистика свідчить, що на Україні щоденно скоюється чотири дорожньо-транспортні пригоди за участі найменших учасників дорожнього руху, в яких три дитини травмується. Та найгірше, що мають місце пригоди, де діти гинуть під колесами автомобілів.

Большість ДТП відбувається з настанням темноти, як правило, на неосвітлених ділянках вулиць і міжміських трас.

40%  зафіксованих в цей період пригшод – наїзди на пішоходів, коли водій, в силу різних факторів, занадто пізно виявляє ідучої по дорозі людини.

Надійним засобом, забезпечучим безпеку пішоходів на дорозі в такий час являються – світлоповертачі на одязі!                     

       Для забезпечення безпеки учасників дорожнього руху (пішоходів), зниження числа загиблих та травмованих людей на дорозі, нам необхідно об’єднати зусилля і працювати разом.                                                                                         

Флікер  –  ефективний  засіб особистої безпеки пішоходів!

Теги: