ТОВ «Скіф ЛТД» на Загальнонаціональному Форумі з безпеки дорожнього руху

ТОВ «Скіф ЛТД» на Загальнонаціональному Форумі з безпеки дорожнього руху

 Сьогодні у Національному транспортному університеті розпочав роботу Загальнонаціональний Форум з безпеки дорожнього руху.

У роботі Форуму приймають участь представники Кабінету Міністрів України, профільних міністерств та відомств, Департаменту ДАІ МВС України, зацікавлених громадських організацій.

 

1-300x168.jpg«Головна мета заходу — приведення законодавства у сфері безпеки дорожнього руху до європейських стандартів, початок нових форм і методів профілактики аварійності», — розповів Сергій Будник.

За його словами, представники зацікавлених вітчизняних міністерств, служб і відомств, громадських організацій та ЗМІ обговорюватимуть вже напрацьовані ініціативи та пропозиції щодо поліпшення загальної ситуації на дорогах країни, а також внесуть пропозиції щодо реформування системи управління безпекою дорожнього руху в Україні.

«Серед головних і активно обговорюваних напрямків — загальна підготовка учасників дорожнього руху, медичне забезпечення, як водіїв, так і пішоходів, вимоги до інфраструктури доріг та їх взаємозв’язок з ДТП і в обов’язковому порядку обговоримо ключову роботу ЗМІ у виконанні завдань з пропаганди безпечної поведінки на дорозі», — зазначив Будник.

2-300x168.jpg

Він також додав, що учасники форуму підготують проект закону, головна мета якого — вдосконалення безпеки дорожнього руху за європейськими стандартами.

Документ, за словами Будника, важливий для українського суспільства і він обов’язково буде винесений на широке обговорення громадськості перед його схваленням. «Сподіваємося, вже восени законопроект буде прийнятий у парламенті».

Будник також запевняє, що актуальність проблеми в тому, що з початку цього року смертність на дорогах в порівнянні з аналогічним періодом минулого збільшилася майже на 10 %. «Правда, вже в червні — липні ситуація з ДТП дещо стабілізувалася, і навіть статистика смертей трохи зменшилася, все одно це не дає приводу заспокоюватися і сидіти, склавши руки».

Важливо найближчим часом вирішити й проблему, пов’язану з технічним оснащенням підрозділів ДАІ. Зокрема, мова йде про автоматичну фіксацію правопорушень на дорогах країни.

«Поки в цьому питанні всі складності знаходяться виключно в правовому полі», — підкреслив Будник.

forum-300x200.jpg

В разі її вирішення виключається головний фактор корупційних діянь — особисте спілкування інспектора ДПС з учасниками дорожнього руху, а також буде реалізовано важливий принцип невідворотності покарання за порушення ПДР.

До речі, представники ДАІ ратують за те, щоб Правилами дорожнього руху значно підняти юридичний статус і зрівняти їх із звичайними Законами країни.

При цьому, правоохоронці розраховують на масову підтримку представників громадських організацій та громадськості в цілому.

У той же час, представник міністерства охорони здоров’я Микола Квітка нарікає на те, що проблема дорожнього руху крок за кроком набуває загрозливих масштабів і в цілому замахується на національну безпеку держави.

«У зв’язку з цим у відомстві напрацьовані конкретні заходи, котрі пов’язані, насамперед, з посиленням контролю за роботою медичних комісій, а також пропонується посилити контроль за рейсовими оглядами водіїв», — зазначив Квітка і підкреслив, що методичні вказівки з цього приводу вже підготовлені і направлені на підприємства, які працюють у сфері пасажирських перевезень.

3-300x168.jpg

Важливим, за словами Квітки, є також вивчення психофізіологічних якостей, як водіїв, так і пасажирів.

«Пішохід, який хоча б раз перейшов дорогу на червоне світло світлофора і водій, котрий перетнув подвійну суцільну, вже є неврівноваженою людиною і потребує психофізіологічної допомоги», — додав Квітка.

У МОЗ також зазначили, що розраховують на підтримку громадськості.

Модератор форуму, голова оргкомітету та керівник секції по роботі з громадськими організаціями, ЗМІ та корпоративним сектором Віталій Воронін також вважає, що проблема аварійності на дорогах — проблема загальна і проблема кожного з українців і для її ефективного вирішення одного бажання мало.

«Не зайвим було б у загальноосвітні та вищі школи запровадити спеціалізовані програми із зацікавленості молоді якісно виконувати ПДР. Ще аварійність на дорогах — соціальна проблема. Тому роль ЗМІ з пропаганди європейських стандартів поведінки на дорогах лише підсилюють актуальність проблеми», — підсумував організатор форуму.

Теги:

Добавить отзыв

Содержание этого поля является приватным и не предназначено к показу.